Karmac Bibliotheek
Karmac Bibliotheek
De bibliotheek die er voor u wil zijn. Dichtbij, klantvriendelijk en toegankelijk voor alle inwoners in uw gemeente.
Lees verder
Karmac Krant

Karmac krant, nr 19

Karmac is een vooraanstaand speler op het gebied van digitaliseren, fysiek archiefbeheer en Document Process Outsourcing.

Download PDF

Over onze organisatie

Karmac Bibliotheek Services borduurt voort op het begin van de firma Karmac. Dit bedrijf werd opgericht in 1973 met het doel het uitleenproces in openbare bibliotheken efficiënter en effectiever te laten verlopen.

Met de komst van het Karto systeem van Karmac veranderde de situatie drastisch; het handmatige uitleenproces werd een efficiënt semi-geautomatiseerd proces met foto’s op microfilm van elke uitlening en centrale verwerking van aanmaningen vanuit het Karmac pand in Lelystad. Uiteindelijk maakten vrijwel alle bibliotheken in Nederland gebruik van dit systeem.

Nadat in de jaren tachtig bibliotheken massaal overstapten op bibliotheekautomatisering, werd in 1994 een doorstart gemaakt naar een mediaproductie bedrijf. In 1998 werd Karmac, samen met het marketingbedrijf Prosu, overgenomen door “Kennis, Marketing en Media (KMM)”. Daarmee werd de basis gelegd voor een bijzonder snelgroeiend en succesvol bedrijf, dat bestaat uit 4 merknamen: Karmac, IVIO, Prosu en Metafoor.
 
Karmac Bibliotheek Services keert hierin feitelijk terug naar haar oorspronkelijke doelstelling uit 1973, zij het iets algemener: het efficiënter en effectiever laten verlopen van de activiteiten van (basis)bibliotheken door ondersteuning of uitvoering van de backoffice processen. De aanwezigheid van vele disciplines binnen de KMM Groep, die van belang zijn voor bibliotheken, maakt Karmac Bibliotheek Services tot de ideale partner voor gemeenten en alle Nederlandse (basis)bibliotheken.

De KMM Groep bestaat uit de volgende bedrijven:

Metafoor

Metafoor Vastgoed en Software
Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling
Metafoor Onderwijs

Ivio

IVIO@School
IVIO Examenbureau
IVIO Opleidingen
IVIO Wereldschool

Karmac

Karmac Bibliotheek Services
Karmac Bibliotheek
Karmac Facilitair
Karmac Informatie en Innovatie

Prosu

Prosu Databased Marketing
Prosu Media Producties

Opdrachtgevers

Karmac Bibliotheek Services werkt samen met diverse opdrachtgevers, voornamelijk bibliotheken en gemeenten. Hieronder een overzicht van onze opdrachtgevers.

 

Bibliotheek Bollenstreek                                            Gemeente Waterland                

Bibliotheek De Groene Venen                                            http://www.reigermedia.nl/upload/image/logo_gemeente_Buren.jpg                                                  

Bibliotheek Krimpenerwaard                                           Gemeente Zeevang Logo

Bibliotheek Rijn en Venen                                            Gemeente Giessenlanden

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSjN5ELOa3zjGJQ8u_NzIlMzxmazvVeaXJwLmFai-TyYHKCB-7C               Stichting WonenPlus

Karmac Groep Diensten

Karmac Bibliotheek Services